Előfizetői tartalom

The Economist: Budapesten a legdrágább a lakásbérlés a jövedelmekhez képest

Portfolio
Budapesten lett a legdrágább a lakásbérlés a jövedelmekhez képest - írta meg az Economist. Egy 35 várost vizsgáló felmérés alapján Londonban és Genfben kell a legmagasabb, Ankarában pedig a legalacsonyabb jövedelem a kényelmes egyedül lakáshoz, míg az átlagkeresetekhez viszonyítva Budapest és Lisszabon bizonyult a legkevésbé megfizethetőnek, miközben Németország több városa is kiemelkedik kedvező arányai miatt.

Az Economist tavaly létrehozta a Carrie Bradshaw indexet, amely az Egyesült Államok legnagyobb városaiban egyedül élők lakbéreinek megfizethetőségét méri. Idén azonban Európában is megnézték a lakbérek és a jövedelmek arányát. A rangsor 35 várost foglal magában Európában, London-tól Ankaráig terjedően. Egy népszerű irányelv alapján egy személy jövedelmének legfeljebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés