Előfizetői tartalom

Minden hatodik építőipari vállalkozó felfüggesztette tevékenységét

Portfolio
A 2023-as év minimális cégszámcsökkenéssel zárult az építőiparban. Az alapítások száma mélypontra 5000 alá csökkent, míg a megszűnések száma már 5000 felett volt. Az építőipari szektorban tevékenykedő egyéni vállalkozások többsége kiváró álláspontot foglalt el, míg minden hatodik vállalkozó ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét.

A KSH legújabb gyorsjelentése 2023-ra aggasztó képet fest az építőiparral kapcsolatban. A termelés volumene 5%-kal csökkent, ami komoly kihívást jelent a szektor számára. A jövőre vonatkozó kilátások sem mutatnak biztató jeleket, különösen a megkötött új szerződések volumenének tekintetében, amely jelentősen elmaradt az előző évek eredményeitől. 2023-ban ez az érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés