Előfizetői tartalom

Leminősítették az egyik legnagyobb svéd ingatlancéget

Portfolio
Két vezető svéd ingatlanvállalat többmilliárd koronás értékcsökkenést jelentett 2023-as eredményeiben, ami tovább rontotta eleve gyengélkedő részvényeiket. Ennek ellenére mindkettő óvatos optimizmussal nyilatkozott az európai ingatlanpiaci válság mélypontjáról, hangsúlyozva, hogy a legrosszabb időszak már mögöttünk van.

A Heimstaden részvényei több mint 30%-ot estek, miután a Fitch hitelminősítő az úgynevezett "junk", azaz "hulladék" kategóriába sorolta a cég hitelminősítését. Ezzel együtt a vállalat bejelentette, hogy elhalasztja a hibrid kötvények kamatfizetéseit. Az SBB, Svédország legnagyobb kereskedelmiingatlan-tulajdonosa pedig, több mint 13 milliárd svéd koronával (1,3 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés