Előfizetői tartalom

Öt évet veszítenek életükből a budapestiek a nyugat-európai társaikhoz képest - Mit tehetünk azért, hogy ez megváltozzon?

Portfolio
A városok esetében sokszor beszélünk az élhetőségről, ami azt is magába foglalja, hogy meddig élünk, sőt meddig élünk egészségesen. A várható élettartam Budapesten 76,7 év, ami átlagosan 5 évvel kevesebb mint, az európai fővárosokban, és ez a környező országok fővárosainál is rosszabb. Hogy mit tehetünk ennek javítása érdekében, arról a Budapest Jövője Fórumon beszélt többek között Karácsony Gergely főpolgármester és más szakértők, akik a város élhetőségének szempontjait emelték ki.

Az életmód, a környezetünk minősége és az egészségügyi rendszer is befolyásolja az életminőségünket és a várható élettartamot. A cél, hogy idővel ezt az 5 év hátrányt ledolgozzuk – mondta el Karácsony Gergely, aki több területet is meghatározott ennek fejlesztése érdekében. Egészségügy: Minden negyedik magyar haláleset megelőzhető okok miatt következik be....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés