Eladási hullám söpörhet végig a brit ingatlanpiacon a kínai fejlesztők döntése miatt
Ingatlan

Eladási hullám söpörhet végig a brit ingatlanpiacon a kínai fejlesztők döntése miatt

Portfolio
Több nagy kínai ingatlanfejlesztő is arra készül, hogy eladja Nagy-Britanniában található ingatlanjait, ezzel növelve a likviditását. A folyamat a korábbi években is érezhető volt, az elmúlt három évben már 1,4 milliárd font értékben váltak meg brit ingatlanjaiktól a kínai cégek a szektor összeomlása és a finanszírozási nehézségek miatt.

Néhány jelentős kínai ingatlanfejlesztő a Nagy-Britanniában található ingatlanjai eladását tervezi, hogy így növelje készpénzállományát. Az ingatlanügynökök szerint ez a lépés a piac lassú feltámadására és a vásárlói érdeklődés növekedésére utal.

Az MSCI Real Assets által összegyűjtött adatok szerint a kínai fejlesztők az elmúlt három évben 1,4 milliárd font értékben váltak meg brit ingatlanjaiktól. Ez jelentős változást jelent a 2014 és 2020 közötti időszakhoz képest, amikor még 12,8 milliárd fontot fektettek be az országban.

A hazai ingatlanpiac kilátásaival kiemelten foglalkozunk a március 7-i Property Warm Up 2024 konferencián. Részletekért kattints!

A kínai ingatlanszektor 2021 óta tartó válsága hozzájárult az eladások növekedéséhez. A finanszírozási nehézségek több nagy kínai cég, mint például a Country Garden és az Evergrande problémáit is súlyosbították.

A globális kereskedelmi ingatlanpiacot is érintették a magas hitelköltségek és a távmunka trendje, ami csökkentette az ügyletek számát. Chris Gore, az Avison Young londoni tanácsadója szerint

Londonban a kereskedelmi ingatlanok árai 15-20%-kal estek az elmúlt években.

Az INREV felmérése szerint Nagy-Britannia hat év után mostanra Európa legvonzóbb ingatlanbefektetési helyszíne lett. Ingatlanszakértők várakozása alapján ha a Bank of England enyhíti a hitelfelvételi költségeket, az segítheti London piacának fellendülését. A további tranzakciókat befolyásolhatja, hogy a kínai fejlesztők hajlandók-e elfogadni az alacsonyabb árakat.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette az IDF: megindult az Izrael elleni támadás
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
pozsony, óváros, tér