Előfizetői tartalom

Sereghajtók között a magyar építőipar

Az építőipar az országok többségében az egyik legfontosabb iparág. Az EU-ban 2022-ben az építési piac termelési értéke 1768 milliárd euró volt, de a tavalyi év a becslések szerint már 2,5 százalékkal gyengébb lehetett ennél. Az egyes országok valós építőipari teljesítményéről sokat elárul az, ha a termelési értéket összevetjük az iparágban foglalkoztatottak számával. Az ÉVOSZ felméréséből kiderül, hogy Magyarországon nagyon alacsony az építőipar hatékonysága, de a szövetség szerint lehetne mit tenni azért, hogy javuljon az egy főre jutó teljesítmény.

Sem a tavalyi, sem az idei év nem az építőipar éve lesz az EU-ban. Az ÉVOSZ szerint az építőipar teljesítménye már tavaly is csökkent, az építőmérnöki szektorban pedig minden szegmensben zsugorodás várható. Az építőipari beruházások tekintetében várhatóan Svédország lesz a leginkább érintett ország, ahol 13,7 százalékos éves csökkenés várható, míg Portugália...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés