FONTOS Eljöhet a benzinkutak bosszúja
 
Előfizetői tartalom

Kiderült, kiknek a vásárlásai pörgették év elején a hazai lakáspiacot

Portfolio
Folytatódott az év eleji lendület az év második hónapjában is a hazai lakáspiacon, azonban a nézelődők elkezdtek lemorzsolódni és helyükbe léptek a komoly érdeklődők, akik valós vásárlási szándékkal érkeztek a piacra. A Duna House felmérésből kiderül, melyik korosztály vásárlásai nőttek leginkább, milyen céllal vásárolt a többség és mekkora alkuk jellemzik most a piacot.

Az új év az erősebb kereslettel együtt az ingatlanárak országos emelkedését is meghozta. A vidéki házgyári lakások esetében lokációtól függően 1-4%-os irányárváltozás és 3-4%-os alku is társult a magasabb négyzetméterárakhoz, míg a téglaépítésűek tulajdonosai magasabb, 5-8%-os mértékben is csökkentették az árat a hirdetés során, ami mellé 6-7%-os vevői alkunak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés