Magyar projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között
Ingatlan

Magyar projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

MTI
Magyar projekt is szerepel az idei Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között. Az Európai Bizottság az Európai Unió Tanácsának belga elnökségével együttműködésben április 9. és 13. között második alkalommal rendezi meg Brüsszelben az Új Európai Bauhaus (ÚEB) Fesztivált.

Az idei fesztivál három fő pillér, a Fórum, a Vásár és az Ünnep köré épül - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A nemzetközi előadók és vendégek részvételével zajló programokon interaktív előadások, workshopok, kiállítások és művészeti bemutatók egyaránt helyet kapnak. Az eseményen a negyedik alkalommal meghirdetett Új Európai Bauhaus Díj átadó ünnepségén húsz nyertest összesen 390 ezer euróval jutalmaznak. A díj B ágának jelöltjei között szerepel az Együttműködés a közösségekért című magyarországi projekt is.

A közlemény szerint az Új Európai Bauhaus olyan platform, amely az Európai Zöld Megállapodást a mindennapi életünkkel és élettereinkkel kapcsolja össze. A hivatalos megnyitó április 9-én lesz Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Iliana Ivanova és Elisa Ferreira uniós biztos, Alexander De Croo belga miniszterelnök és Thomas Dermine államtitkár, valamint Hans-Joachim Schellnhuber, az IIASA (International Institute for Applied Systems Analysis) főigazgatója részvételével.

A hazai építőipari folyamatokkal kiemelten foglalkoznak a szakértők a március 21-i Építőipar 2024 konferencián. Részletekért kattints!

A Fórum pillérben előadások, panelbeszélgetések és viták lesznek, ezek az ÚEB értékrendjének különböző oldalait járják körül a tudomány és technológia, a kultúra és oktatás, a regionális és helyi fejlesztések, valamint a nemzetközi perspektívák témaköreiben. Építészek, művészek, tudósok és klímaaktivisták is bekapcsolódnak a párbeszédbe a tudomány, a technológia, a kultúra, az oktatás és a globális fejlődés különböző nézőpontjainak bemutatásával. Az előadásokat online is közvetítik, így azok világszerte követhetők lesznek.

A Vásár keretében több mint hetven innovátor kiállítását tekintheti meg a közönség. Olyan projekteket mutatnak be, amelyek a fenntarthatóbb és igazságosabb jövő iránti egyre sürgetőbb igényre keresik a választ. A látogatók bemutatók és interaktív élmények segítségével ismerhetik meg a legégetőbb társadalmi és környezetvédelmi problémákra adott újszerű megoldásokat.

Az Ünnep részeként kultúra, művészet és szórakozás találkozik. A közönség tánc-, színházi és zenei előadások részese lehet a világ minden tájáról érkező művészekkel, de bepillantást nyerhet a tudományos kísérletek és az értékteremtő újrahasznosító műhelyek világába is.

Az idei Új Európai Bauhaus Fesztivál része az Új Európai Bauhaus Díj átadó ünnepsége. A díjakat négy kategóriában ítélik oda: Újrakapcsolódás a természettel; Az összetartozás érzésének visszanyerése; A legrászorultabb helyek és emberek előtérbe helyezése; A hosszú távú, életciklus-alapú gondolkodás szükségessége az ipari ökoszisztémában. A magyarországi Együttműködés a közösségekért című projekt célja egy négyemeletes épület átalakításával egy multifunkcionális tér létrehozása Budapest egyik régi ipari területén.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
ferihegyi reptér