Rendőrségi intézkedéssel távolíttathatja el a kivitelezőt a munkaterületről a Duna Terasz Grande
Ingatlan

Rendőrségi intézkedéssel távolíttathatja el a kivitelezőt a munkaterületről a Duna Terasz Grande

Portfolio
Nemrég írtunk arról, hogy a Duna Terasz Grande Kft. lakásainak vásárlói a projekt kapcsán kialakult helyzet megoldása érdekében nyílt levélben Lázár János építési és közlekedési miniszterhez fordultak. Most a Duna Terasz Grande is megszólalt az ügyben és elmondta, hogyan kívánja megoldani a problémát.

A Duna Terasz Grande szerint a korábbi generálkivitelezőjének, a KÉSZ Építő Zrt.-nek a jogellenes viselkedése az akadálya annak, hogy a vevői nem vehették még át lakásaikat. A szerződésszegés miatt elbocsátott KÉSZ Építő Zrt. nem vonult le a Duna Terasz Grande társasházak munkaterületéről és kizárta onnan az építtető Duna Terasz Grande Kft. munkatársait.

A beruházó végrehajtási eljárást indított a KÉSZ Építő Zrt. ellen azért, hogy a birtokhelyzet rendezésével a vevők minél előbb beköltözhessenek az új társasházakba. A Duna Terasz Grande elmondása szerint a végrehajtó arra kötelezte a KÉSZ Építő Zrt.-t, hogy 2024. március 1-ig önként vonuljon le a munkaterületről, aminek két héttel a határidőt követően sem tett eleget. Bízik abban, hogy a végrehajtást foganatosító bíróság soron kívül fog döntést hozni a végrehajtás további módjáról, és

A Duna Terasz Grande Kft. hamarosan rendőrségi intézkedéssel távolíttathatja el a KÉSZ Építő Zrt.-t a munkaterületről.

A Duna Terasz Grande Kft. emellett a hitelfolyósítások korábbi leállítása kapcsán felvette a kapcsolatot az OTP Bankkal, jelenleg a hivatalos állásfoglalásukat várják. Azon vevők esetében, akik már megkapták az utolsó részlet megfizetésének esedékességéről az értesítést, az OTP Bank állásfoglalásának megérkezését követően a Duna Terasz Grande ki fog dolgozni egy jogi megoldást. 

A hazai lakásépítésekkel is kiemelten foglalkozunk a március 21-i Építőipar 2024 konferencián. Részletekért kattints!

Elmondásuk szerint amint a bíróság kikényszeríti, hogy a KÉSZ Építő Zrt. levonuljon a területről, a Duna Terasz Grande Kft. a még hátralévő munkákat új kivitelezőkkel fogja elvégeztetni, akik a területre való bejutás után azonnal munkába állnak majd. Ezek a munkálatok a Duna Terasz Grande Kft. tervei szerint a helyszíni szemlét követő 2 hónapon belül befejeződhetnek. Ezzel párhuzamosan a lakások átadása is megkezdődik.

Korábban kerestük a KÉSZ Építő Zrt-t is a lehetséges megoldások kapcsán. A kivitelező szerint a lakások vevőknek való átadásáért az építtető, vagyis a Duna Terasz Grande Kft. felel, akivel a vevők szerződéses viszonyban állnak, ezért a KÉSZ Építő Zrt.-nek nincs semmilyen ráhatása a társasház megalapításával kapcsolatos intézkedésekre és a tulajdonjog átruházására sem. A KÉSZ Építő Zrt. célja továbbra is a mielőbbi elszámolás és a minden fél számára megnyugtató megállapodás annak érdekében, hogy az elkészült lakópark lakásait az építtető minél előbb átadja a vevőknek. Ehhez arra van szükség, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően a Duna Terasz Grande Kft. és a KÉSZ Építő Zrt. közötti elszámolás lezáruljon. A KÉSZ szerint azonban a kiemelt időpontig megkereséseikre még nem érkezett konstruktív visszajelzés a Duna Terasz Grande részéről, így a tárgyalásokat továbbra sem tudják megkezdeni.

Címlapkép forrása: KÉSZ Csoport

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
ferihegyi reptér