Előfizetői tartalom

Vitézy Dávid: az agglomeráció helyett a budapesti rozsdaövezetekben kellene lakásokat építeni

Portfolio
A 90-es években főként a budapestiek költöztek az agglomerációba, míg ma már vidékről is sok az odaköltöző, aminek fő oka Budapest nehéz megfizethetősége. Nagyon sok olyan ösztönző van jelenleg, ami a fővárosból való kitelepülést jutalmazza. Hogy miért probléma ez, és mi lenne a jó fejlesztési prioritás, arról a Smart Budapest Forum konferencián Boros Tamás, az Egyensúly Intézet igazgatója és társalapítója, Ilyés Márton, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elnöke és Vitézy Dávid, Közlekedési és város-mobilitási szakértő, korábbi közlekedésért felelős államtitkár beszéltek.

Bár az agglomerációval együtt nézve növekedés mérhető, Budapest lakosságának növekedése önmagában ebben nem jelenik meg. Ez több szempontból is probléma, például az autóközlekedés nagyon megnőtt, így az agglomeráció terjeszkedését nagyon erősen korlátozni kellene. A rozsdaövezetek - mint Budapest aranytartalékainak - kihasználásával kellene lakásokat, akár bérlakásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés