FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
Átadták Magyarország legnagyobb elektromosautó-töltőpontját
Ingatlan

Átadták Magyarország legnagyobb elektromosautó-töltőpontját

Portfolio
Minden parkolóhelyet elektromos töltési lehetőséggel látnak el a Metrodom River Lakóparkban: ezzel Magyarország legnagyobb töltőkapacitással rendelkező ingatlanberuházása jön létre. Jelenleg 336 parkolóállás elektromos töltővel ellátott, a projekt befejezésére ez a szám a 800-at is meghaladja majd – hangzott el a Metrodom pénteki sajtótájékoztatóján.
A témáról bővebben is szó lesz a Portfolio júniusi konferenciáján: kattints a részletekért!

Magyarország legnagyobb elektromosautó-töltőpontját alakították ki Budapest 11. kerületében: a Metrodom River lakópark garázsában minden parkolóállás elektromos töltővel ellátott. Jelenleg ez 336 töltőt jelent, a projekt végére ez a szám meghaladja a 800-at.

Pongrácz Tamás fejlesztési igazgató a projekt pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az épületekben 1800 amper áram (több, mint 400 kilowatt) áll rendelkezésre az autók töltésére. 336 parkolóállás elektromos töltővel ellátott: egy lakókörnyezetben a rendelkezésre álló energiával ennyi autót kényelmesen ki tudnak szolgálni. Az ingatlanfejlesztés befejezésére a tervek szerint 800-nál is több töltő áll majd rendelkezésre (1500-2000 lakóra). A lakók jóval az utcai töltés ára alatti díjon tudják tölteni az autókat. 

Kiemelte, hogy a lakópark felszínén nincs gépjárműforgalom, a parkolóhelyek a felszín alatt kaptak helyet.

mélygarázs elektromos autó töltő metrodom
Fotó: Portfolio

Hoffman Zsolt, a töltőrendszert szállító Smart Digital vezetője felhívta a figyelmet a töltésmenedzsment egyedi technikai hátterére: mindkét épületben 1-1 robosztus ipari PC dolgozik a töltésmenedzsment megoldásán. Ez teszi lehetővé azt, hogy minden autótulajdonos reggelre akár 100%-ban feltöltött autóval el tudjon indulni. A rendszert úgy alakították ki, hogy adaptálható legyen társasházakba, irodaházakba is.  

A szakember úgy látja: a villamosenergia-hálózatot alkalmassá kell tenni arra, hogy válaszolni tudjon a jövő kihívásaira: egy komplex energiamenedzsment-rendszer része a töltésmenedzsment, ennek része kell, hogy legyen a hálózat fejlettsége is. A rendszer adaptálható máshol is: társasházakba, irodaházakba is.  

Hoffmann Zsolt elmondta: az újonnan forgalomba kerülő elektromos autók döntő hányada, 90%-a céges autóként kerül forgalomba, így a töltés költségét is jellemzően a munkáltató fizeti. A cég úgy alakította ki rendszereit, hogy az energiamenedzsment rendszer segítségével pontosan kiszámolható, és a munkáltató felé elszámolható a töltés költsége.

A Smart Digital emobilitási megoldásának töltő beszállító partnere a Star Charge Aurora típusú intelligens töltőkészülékek magyarországi forgalmazója a NAGO Hungary Kft. volt.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
múzeum, kiállítás, unalmas