Átrendeződést hozhat a luxusingatlan-piacon a rákosrendezői beruházás
Ingatlan

Átrendeződést hozhat a luxusingatlan-piacon a rákosrendezői beruházás

Portfolio
A kormány és az Egyesült Arab Emírségek megállapodása értelmében rendbehozzák és teljesen felújítják a Rákosrendező pályaudvar környékét, ezáltal egy új városközpont jöhet létre a fővárosban, bevásárlóközpontokkal és lakóingatlanokkal. A beruházás jelentős hatással lehet nem csupán a XIV. kerület, hanem a közvetlenül vele határos szomszédos kerületek ingatlanpiacára is, ahol az otpotthon.hu adatai szerint jelenleg is élénk a lakások iránti kereslet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium január 11-én jelentette be, hogy Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok megállapodott egymással, miszerint a XIV. kerületben található Rákosrendező pályaudvaron a kormány rendezi a környék infrastruktúráját, az Egyesült Arab Emírségek pedig egy Magyarországon szinte példátlan mértékű ingatlanberuházást hajt végre. A 130 hektáros területen bevásárló- és szórakoztatóközpont, parkok, irodák, szolgáltatások sora és lakóingatlanok épülhetnek majd, ami a mostani piaci és lakhatási viszonyokra jelentős hatással lehet, különösen a XIV., a XIII., valamint a közeli IV. és XV. kerületekben.

Az otpotthon.hu adatai szerint már jelenleg is fokozott az érdeklődés ezekben a kerületekben, sőt a kerületek közül a legtöbben Újpesten, a harmadik legtöbben a XIII. kerületben keresnek lakást, a hetedik legnépszerűbb célpont pedig a XIV. kerület.

Nemcsak az átlagos lakások piacát befolyásolhatja a beruházás, hanem a luxusingatlanok piacára is hatással lehet. “A luxusingatlan Magyarországon hivatalosan nem létező kategória, általában lokáció, felszereltség, alapanyag minősége és az egyedi, neves tervező által készített lakberendezés alapján értjük egy ingatlanra, hogy luxus” - mondta Lipták Zsuzsa, az otpotthon.hu ügyvezetője.

A prémium szempontoknak megfelelő ingatlanokat magasabb áron hirdetik, több mint másfélszer is magasabb lehet egy ilyen kategória hirdetési ára az átlagos árnál. A portálon azokat a fővárosi lakásokat, amelyeknél feltüntették a luxus jelzőt, átlagosan 61 százalékkal magasabb négyzetméteráron hirdették, mint amennyit egy átlagos budapesti lakásért kérnek.

Luxuskínálat szempontjából Budapesten eddig nem a Rákosrendező által határolt kerületek voltak a legnépszerűbbek, hanem az I., a II., az V., a XII., illetve a III. kerület. Az új projekt azonban ezeket a kerületeket is versenyhelyzetbe hozhatja, és az árakat is jelentősen befolyásolhatja.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ferihegyi reptér