Előfizetői tartalom

Lakbértámogatást indított a kormány: hol, mennyiért találhatnak lakást az érintettek?

Portfolio
Márciusban új lakhatási támogatást indított a kormány, melynek keretében akár 187 ezer forintos lakbértámogatást is igényelhetnek a regisztrált álláskeresők, ha új munkahelyet találnak. Áprilisban pedig újabb hasonló program indul. Az új álláshelyüktől távol lakó fiatalok 180 ezer forintos támogatást kaphatnak lakásbérlésre. A munkába állókat célzó állami támogatások mellett a munkaadók adómentesen is támogathatják a dolgozóik lakhatását, ami kifejezetten vonzóvá teheti a lakhatást ingyenesen biztosító munkahelyeket. Az ingatlan.com megnézte, mire elég ez az összeg a budapesti és a vidéki bérlakáspiacon az egy és a többszobás lakások kínálatában.

Március közepétől fél éven keresztül lakhatási támogatást igényelhetnek a munkába álló regisztrált álláskeresők egy újonnan indult program keretében, áprilistól pedig ifjúsági garancia plusz program indul a munkahelyet találó 30 év alatti fiataloknak. A március 18-tól igényelhető lakhatási támogatás összege a minimálbér 70 százaléka, azaz havonta 186 760 forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés