Nagyot ugrott a lakáseladások száma - A hitelkihelyezések terén még nagyobb a növekedés
Ingatlan

Nagyot ugrott a lakáseladások száma - A hitelkihelyezések terén még nagyobb a növekedés

Portfolio
A Duna House Cégcsoport közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2024 márciusában, országosan 11 046 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 90 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

Tovább erősödött az ingatlanpiac márciusban, így az első negyedév összesen 30 154 tranzakcióval zárult. Az első negyedév utolsó hónapjában a Duna House által becsült 11 046 tranzakcióval az idei és a tavalyi év eddigi legerősebb hónapját zárta az ingatlanpiac.

Ez az adat az előző hónaphoz képest 3%-os erősödést, az előző év márciusához képest pedig 42%-os növekedést mutat.

2024 első negyedévében így a tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétel volt Magyarországon, amely 52%-os növekedést jelent. Az első negyedéves számok megerősítik a Duna House éves várakozását, amely az idei évben egy jóval aktívabb ingatlanpiacon éves szinten 110-130 ezer közötti adásvétellel számol.  

A jelzáloghitel-piacon szintén tovább folytatódott a felívelés, így havi és negyedéves szinten is óriási a volumennövekedés az előző évi adatokhoz képest. A cégcsoport adatai alapján idén márciusban már 90 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott, így az első negyedévben az összes hitelkihelyezés meghaladta a 240 milliárd forintot. Az előző év adataihoz képest így havi és negyedéves szinten is több mint duplájára nőtt a jelzálogcélú hitelvolumen. A hitelpiacon a mostani Q1-hez képest erősebb negyedév utoljára 2022 harmadik negyedévében volt.

Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Duna_Terasz_Grande_kep_2