Sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre a WING
Ingatlan

Sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre a WING

Portfolio
Kiemelt befektetői érdeklődés és túljegyzés mellett, 37 millió euró értékben hajtott végre kötvénykibocsátást a WING. A 35 millió euró össznévérték mellett 3 éves futamidővel, 8,90 százalékos fix kamatozással meghirdetett kötvényekre az ingatlanfejlesztő társaság minden beérkező jegyzési ajánlatot elfogadott, a tőkebevonás révén befolyt forrásokat pedig új befektetési lehetőségek kiaknázására és új ingatlanfejlesztési projektek indítására kívánja fordítani.

Összesen 37 030 darab, egyenként 1000 euró névértékű kötvényt jegyeztek le a WING március 28-án zárult kötvénykibocsátása során. Ennek köszönhetően a vállalatcsoport összesen 37,03 millió euró értékű tőkebevonást hajtott végre. Ez a társaság számára lehetővé teszi, hogy folytassa fejlesztési terveit és növekedési stratégiáját, illetve felgyorsítsa a tervezett új ingatlanfejlesztések előkészítését.

A WING 35 millió euró össznévérték mellett 3 éves futamidővel, 8,90 százalékos fix kamatozással hirdette meg jegyzésre az euró alapú kötvényeket. A társaság egyúttal arról is tájékoztatta a befektetőket, hogy kezdeményezni fogja a jegyzés során kibocsátott összes kötvény bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére. A WING a kötvényprogramjain keresztül 2016 óta folyamatoson jelen van a hazai tőkepiacon és az értéktőzsdén.

A WING jövőbeli terveiről többet is megtudhatnak a résztvevők a májusi 29-i, balatonfüredi Portfolio Property X 2024 konferencián. Részletekért kattints!

A cégcsoport tavaly decemberben adta át a Liberty iroda-hotel vegyesfunkciós projekt első ütemét, amelynek részeként megnyílt Budapest első TRIBE szállodája az itt található ibis&TRIBE Budapest Stadium dual-branded hotel részeként. A Liberty fejlesztése tovább folytatódik és idén a második ütem is átadásra kerül. Emellett zajlanak a Liget Center irodakomplexum fejlesztési munkálatai, amely a nyárra tervezett átadást követően az RTL Magyarországnak ad majd otthont. Az RTL számára kialakított Auditorium és Classic épületek mellé a területen felépül egy új boutique-jellegű irodaépület is, a Liget Center Vitrum, mely várja leendő bérlőit. A repülőtéren szintén épül egy új Tribe hotel az ibis Styles hotel folytatásaként, miközben a WING legújabb ipari fejlesztésében, az East Gate PRO második ütemében egy újabb 9100 négyzetméteres csarnoképület építése kezdődött el. Az elmúlt év a lakásfejlesztések terén is intenzív volt, a vállalat, LIVING márkanév alatt, az ezredik lakását is átadta. A WING lakófejlesztésekre specializálódott ernyőmárkájának fejlesztésében jelenleg három beruházás van folyamatban Budapesten, a Kassák Terrace, Park West és Le Jardin. Az üzletág alapítása óta átadott, illetve jelenleg fejlesztés alatt álló lakások száma megközelíti a 2000 darabot.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Duna_Terasz_Grande_kep_2