Előfizetői tartalom

Felforgatja a lakáspiacot a frissen bejelentett otthonfelújítási támogatás - Megszólaltak a piac szereplői

Átfogó otthonfelújítási programot jelentett be a kormány, melyet az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni. Az építőipari szakértők szerint ezzel végre megérkezett az az első lökés a szektornak, amire a kilábaláshoz szükség volt. Mivel 30%-os energiamegtakarítást kell elérni a támogatáshoz, ezért komplex korszerűsítésben érdemes gondolkodnia mindenkinek. Ehhez építőipari kapacitásból vagy éppen szigetelőanyagból nem lesz hiány. A mintegy 20 ezer támogatott ingatlan felújítása csak az első lépés lehet a hazai ingatlanállomány megújulásában, a kamatmentes hitelen és a támogatáson túl pénzügyi előnyt fog jelenteni az egyes ingatlanok piaci értékének a jelentős növekedése is az igénybevevőknek.

A támogatás egyik fontos kritériuma, hogy a beruházás eredményeként legalább 30 százalékos energiamegtakarítást kell elérni, így többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy ezt a szakértők szerint milyen felújításokkal lehet elérni. Rázsóné Szórády Csilla, az Újház Zrt. vezérigazgatója szerint kiemelten fontos, hogy a lakosság tudatosan döntsön a felújításra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés