Ilyen kihívásokkal néz most szembe Budapest legnagyobb irodaportfóliójának tulajdonosa
Ingatlan

Ilyen kihívásokkal néz most szembe Budapest legnagyobb irodaportfóliójának tulajdonosa

Portfolio
Ingatlanpiaci szempontból fontos folyamatok zajlottak az elmúlt években a CPI Hungary háza táján. A cégcsoport - vállalatfelvásárlásai eredményeként - mostanra 603 500 négyzetméternyi kereskedelmi területet kezel, többek között a legnagyobb budapesti irodaportfólióval rendelkezik. A vállalat most a portfóliók integrálásának kihívásait és a fenntarthatósági megoldásait ismertette.

A CPI Property Group teljes portfóliója 2023-ban meghaladta a 20,3 milliárd eurót, ezen belül a CPI Hungary Magyarország legnagyobb irodaállomány-tulajdonosa és -üzemeltetője, illetve a hazai retail piacon – a bevásárlóközpont-üzletágban – a negyedik legnagyobb szereplő. A több mint 600 ezer négyzetméteres hazai portfólió összértéke 1,3 milliárd euró, melynek kihasználtsága 93%.

  • A vállalathoz 328 500 négyzetméternyi irodaterület tartozik, többek között olyan épületek, mint a myhive Haller Gardens, az Arena Corner vagy a BudaPart Gate.
  • Az irodaházak mellett a vállalat retail portfóliója 275 ezer négyzetméter, melyhez olyan bevásárlóközpontok és bevásárlóparkok tartoznak, mint az Europeum, a Pólus, a Campona és a Stop Shop bevásárlóparkok.
  • Továbbá a hotelek közül az ingatlanállomány része a Mamaison Andrássy Hotel, a Courtyard Marriott és a Marriott Budapest.
Gereben Mátyás, a CPI Hungary országmenedzsere is az előadók között lesz a május 29-i, balatonfüredi, Portfolio Property X 2024 konferencián. Részletekért kattints!

Integráció, diverzifikált portfólió és in-house szolgáltatások

Az ingatlanportfóliók integrálása ugyanakkor számos kihívás elé állította a cégcsoportot. Egyrészt három különböző cégkultúrával rendelkező ingatlanpiaci vállalatot vontak össze egy egységes vagyonkezelési rendszerbe, amelynek során a két bekapcsolódó vállalat – Immofinanz és S IMMO – erősségeit megtartották, például a myhive irodamárkát.

Másrészt különböző eszközökről beszélhetünk, hiszen az irodaházak, kiskereskedelmi központok és szállodák eltérő célközönséggel, működési metódussal, műszaki tartalommal, valamint szolgáltatási csomagokkal rendelkeznek, ezért minden szegmensben egyedi szemléletmóddal kell a vagyonkezelési feladatokat ellátni.

Harmadrészt a jelenlegi átalakuló gazdasági környezetben az egyes eszközöket eltérő módon érintik az aktuális trendek és mutatók, így a szállodaipar fellendülést él át, az irodapiac folyamatosan alkalmazkodik az új trendekhez, míg a bevásárlóközpont-üzletág a jól ismert kihívásokkal küzd.

A vállalat házon belül tartja az asset, a property és a facility divíziók teljes működtetését, mert úgy látják, az in-house szolgáltatások hosszú távon bérlőmegtartó erővel bírnak, valamint hatékony és rugalmas épületüzemeltetési megoldásokat tesznek lehetővé.

Fenntarthatósági célok

A CPI Magyarország emellett aktívan támogatja a teljes szektor ESG szemléletének formálását. A cég hazánkban az ingatlanpiacon elsőként állított fel ESG stratégiát, illetve elsőként ajánlott a bérlőinek „Fenntarthatósági megállapodást”, azaz zöld bérleti szerződést. Emellett fenntarthatósági fórumokat tart évente kétszer, hogy megismertesse a bérlőket a környezettudatos együttműködési lehetőségekkel, illetve együtt hatékonyan csökkentsék az ingatlanok és bérlemények környezetre gyakorolt negatív hatásait.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
társasház használt lakás