FONTOS Itt a régi ismerős: 13 kérdés és válasz a megújuló szuperállampapírról
 
Előfizetői tartalom

Tovább kúsztak felfelé a lakásbérleti díjak

Portfolio
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek: országosan 0,8, Budapesten 1,8%-kal nőttek egy hónap alatt - derül ki a legfrissebb KSH-ingatlan.com lakbérindexből. Az előző év azonos időszakit országosan 11,7, Budapesten 12,4%-kal, a 2015. évi bázist pedig 101, illetve 94%-kal haladták meg a márciusi lakbérek nominálisan. A reállakbérindex országosan 23, a fővárosban 19%-kal volt magasabb a 2015. évi bázisnál. A fővárosi index emelkedett az előző hónaphoz képest, az országos viszont nem változott.

Budapesten szinte valamennyi kerületcsoportban emelkedett a kiadó lakások bérleti díja az előző hónaphoz mérten. A budai hegyvidéki kerületekben 0,6, a budai egyéb kerületekben 1,9%-kal nőttek a lakbérek. A pesti oldalon a belső kerületekben 2,9, az átmeneti kerületekben 2,1%-kal lettek magasabbak, míg a külső kerületekben – az előző két havi erőteljes emelkedés után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés