Előfizetői tartalom

Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Portfolio
Az ingatlanvásárlók ötöde szerződött 2024 első negyedévében első otthonára a Duna House értékesítési adatai alapján. Zömében (29%) a fővárosi lokációt választották az ügyfelek, de Pest és Bács-Kiskun vármegye is vonzotta az első lakást szerzőket. Az első lakást vásárlókat a csökkenő kamatpálya és a javuló gazdasági helyzet mellett a 10%-os önerő lehetősége, valamint esetlegesen a CSOK Plusz és a hozzá tartozó részleges tartozás-elengedés, valamint az illetékmentesség is támogathatja az ingatlanszerzés során.

Az otthonteremtési támogatások változásának bejelentése jelentős hatással volt a tavalyi év ingatlanpiacára, a gyenge kereslet az év végén fokozódó érdeklődésbe fordult. A részletszabályok pontosítása pedig még 2023-ban cselekvésre ösztönözte az új támogatási rendszerből kieső vásárlókat, így tranzakciószámok tekintetében is növekedő pályára lépett a szegmens...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés