Elegük lett a szigetlakóknak a rengeteg turistából
Ingatlan

Elegük lett a szigetlakóknak a rengeteg turistából

Portfolio
Tenerifén ezrek tüntettek a turizmus korlátozásáért, hogy megfékezzék a lakhatási költségeket növelő szállodaépítéseket és rövid távú bérbeadást. Egyúttal egy fenntarthatóbb turisztikai modell bevezetését sürgetik a Kanári-szigeteken.

Több ezer ember gyűlt össze Tenerifén szombaton, hogy felhívja a figyelmet a turizmus okozta problémákra. A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy ideiglenesen korlátozzák a turisták érkezését a spanyol szigetre.

Céljuk, hogy csökkentsék a rövid távú bérbeadás és a szállodaépítés miatti lakhatási költségek emelkedését.

A tüntetők plakátokkal hívták fel a figyelmet arra, hogy a szigeten emberek élnek, és nem szeretnék, ha közösségük tönkremenne. Hangsúlyozták, hogy az idegenforgalom, amely a Kanári-szigetek GDP-jének 35%-át teszi ki, átalakításra szorul.

Egy demonstráló kifejtette, hogy nem magukkal a turistákkal van probléma, hanem az őket vonzó fenntarthatatlan turisztikai modellel.

A tüntetést környezetvédelmi csoportok szervezték meg különböző helyszíneken, követelve a látogatók számának ideiglenes korlátozását. Céljuk enyhíteni a környezetre, infrastruktúrára és lakásállományra nehezedő nyomást.

Antonio Bullon, egy másik tiltakozó vezetője szerint azonnali intézkedésekre van szükség az erőforrások kimerítése és a gazdaság bizonytalanságának megfékezése érdekében. "A Kanári-szigeteknek vannak határai, és az emberek türelme is véges" - mondta.

A 2,2 millió lakosú Kanári-szigetekre 2023-ban közel 14 millió külföldi turista érkezett, ami 13%-os növekedést jelent az előző évhez képest - emlékeztet a Reuters hírügynökség.

A helyi hatóságok már dolgoznak egy törvénytervezeten, amely szigorítaná a rövid távú bérbeadásra vonatkozó szabályokat. Fernando Clavijo, a régió elnöke elismerte az idegenforgalom növekedésével járó problémákat és hangsúlyozta az ágazat feletti ellenőrzés fontosságát.

Clavijo azt is megjegyezte: "nem nézhetünk tovább félre", utalva arra, hogy ha nem lépnek fel hatékonyabban, akkor a szállodák tovább fogják növelni tevékenységüket mindenféle kontroll nélkül.

Címlapképünk illusztráció. Tenerife, 2019. március 22. Késő délutáni felszállás a Tenerife South Airport-ról. Forrása: MTI Fotó/Lehotka László

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
építőipar, contech, építkezés