Előfizetői tartalom

Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Portfolio
Nemcsak a rezsiköltség, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a hazai lakásállomány milyen állapotban van. Gyakran szóba kerül, hogy globálisan az épületállomány és az építőipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért, amit a lakásállomány energiahatékonysága is nagyban befolyásol. Hogy Magyarországon mennyire számít korszerűnek az állomány, illetve melyik korszakban épült a legtöbb lakás, azt az alábbiakban néztük meg.

A magyarországi mintegy 4,6 milliós lakásállomány a népességszámhoz képest nem számít kevésnek, ugyanakkor az építési év szerinti megoszlás egyenetlen képet mutat. Míg az összes lakóingatlan 35 százaléka az 1960-1980 közötti években épült - a házgyári lakásépítési hullámnak köszönhetően - addig az ezredfordulónál újabb lakások az állomány kevesebb mint 15...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés