Rendkívüli ajánlat: egy euróért adnak házat egy francia kisvárosban
Ingatlan

Rendkívüli ajánlat: egy euróért adnak házat egy francia kisvárosban

Portfolio
Mindössze 1 euróért kínálnak eladásra egy felújítandó ingatlant a franciaországi Saint-Amand-Montrond kisvárosban. Az ország közepén fekvő település célja - ahogy azt korábban több helyen Olaszországban is láttuk - a népesség csökkenésének megállítása és a közösségi élet fellendítése - számolt be a CNBC.

Az elhagyott vagy romos ingatlanok 1 euróért történő értékesítése világszerte népszerűvé vált, melynek célja a népességfogyás megállítása és új lakosok bevonzása. Olaszországban már több alkalommal alkalmazták ezt a módszert, és most Saint-Amand-Montrond, egy franciaországi kisváros is bevezeti saját 1 eurós lakásprogramját.

A város egy 75 négyzetméteres, kétszintes házat kínál eladásra 1 euróért. Az ingatlan két hálószobával, fürdőszobával, udvarral és garázzsal rendelkezik és központi helyen található. A ház azonban jelentős felújítást igényel, mivel már 12 éve üresen áll. A felújítási költségek az önkormányzat számításai szerint elérhetik az 50 millió forintnak megfelelő eurót is.

A város a programra olyan jelentkezőket vár, akik elkötelezettek a településen való letelepedésre. A projekt célja emellett az épületek felújításának elősegítése, az üres lakások számának csökkentése és a városközpont revitalizálása.

Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

A pályázati időszak április 1-jén kezdődött és június 15-ig tart. A jelentkezőknek részletes felújítási és finanszírozási terveket kell benyújtaniuk. Bár nem kötelező, de ajánlott egy motivációs levelet is mellékelni a pályázathoz.

A program szigorú feltételeket szab: csak azokat a jelentkezőket fogadják el, akik az ingatlant elsődleges otthonukként használnák és legalább 10 évig ott élnek majd. A cél az új tulajdonos közösségi életben való aktív részvételének biztosítása.

Az ingatlant május 15-től lehet megtekinteni, szeptemberre tervezik az új tulajdonos kiválasztását, az adásvételi szerződést pedig 2025 januárjában írhatják alá. A felújításnak öt hónapon belül kell megkezdődnie és legkésőbb 2028 júliusáig kell befejeződnie.

Ez már a második alkalom, hogy Saint-Amand-Montrond ebben a formában kínál ingatlant; először 2021-ben történt hasonló kezdeményezés. Akkor több mint kilencven jelentkező érkezett.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
építőipar, contech, építkezés