Előfizetői tartalom

MNB: nagyot csökkent a budapesti irodák értéke, de elérhettük a gödör alját

Portfolio
A BRF nemrég közzétett első negyedéves irodapiaci jelentése után megjelent az MNB legfrissebb Kereskedelmiingatlan-piaci jelentése is. Az esemény sajtótájékoztatóján Banai Ádám, az MNB jegybanki eszköztárért, pénzügyi stabilitásért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az elmúlt évben világszerte nagy figyelmet kapott a kereskedelmiingatlan-piac, így Magyarországon is fontos ezzel foglalkozni. A pontos számokat Winkler Sándor, az MNB Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóság osztályvezetője ismertette.

A hazai gazdaság 2023-as visszaesése és annak szerkezete nem támogatta a kereskedelmiingatlan-piac folyamatait, amelyet így továbbra is ciklikus és strukturális kockázatok öveznek, de a jövőbe tekintve már pozitívabbak a kilátások - emelte ki Banai Ádám. Szálloda-, logisztikai és irodapiac A kereskedelmiingatlan-szegmensek közül a szállodaszektor teljesítménymutatói javultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés