Előfizetői tartalom

Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Portfolio
Az okos város kifejezést egyre gyakrabban használják világszerte, ami többek között arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetők számára, és mit tesz a fenntartható városfejlesztés érdekében. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Hogy mely világvárosok teljesítenek ebben a legjobban, azt az áprilisban közzétett 2024 Smart City Index ranglista alapján néztük meg.

Nemrég tette közzé a CNBC az IMD World Competitiveness Center Smart City Obszervatóriuma és a dél-koreai székhelyű World Smart Sustainable Cities Organisation együttműködésével elkészített 2024-es Smart City Indexet. Az index a világ legokosabb városait sorolja fel, ahol leginkább megvalósulnak az erre vonatkozó kritériumok. Ezek elsősorban a digitális technológiai megoldások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés