Előfizetői tartalom

Mi maradt még a hagyományos ingatlanpiacból? - Letarolt mindent az ESG

Portfolio
Az ESG-szempontoknak való megfelelések a szabályozásokon, az új előírásokon keresztül a teljes ingatlanpiacot nyomás alá helyezik. A bankok, befektetők finanszírozási stratégiájától kezdve az irodaház tulajdonos-bérlő kapcsolaton át, egészen a kivitelezők megválasztásáig egy új dimenziót kell mérlegelni a döntések során. Az új magyarországi ESG-törvény minden évben egyre szélesedő vállalati kör számára írja elő a fenntarthatósági jelentéstételt, valamint az ESG-beszámoló meglétét, ami elsőként közvetetten, majd egyre több ingatlanpiaci kapcsolódású vállalatot közvetlenül is érinteni fog. Nézzünk ezeket a területeket.

Az új magyarországi ESG-törvény egyes részletei még csak most fognak tisztázódni, az első körben érintett vállalat azonban már teljes erőbedobással készülnek a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségükre: Kapcsolódó cikkünk 2024. 05. 03. Az ESG-törvény legfontosabb rendelkezései: erre készülhetnek a magyar vállalkozások Az ESG-megfelelés, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés