Előfizetői tartalom

Kötelező kizöldülés? Lépéskényszerből lépéselőnybe kerülhet az építőipar

Portfolio
Javában zajlik a fenntarthatóság-fordulat az építőiparban, a folyamatot pedig több, a közelmúltban hatályba lépett jogszabály, köztük az ESG-törvény is felgyorsítja. Az új előírások az építőipari gyártók és a tervezők számára egyrészt kihívást, másrészt komoly üzleti potenciált jelentenek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fenntartható építőanyagok iránti kereslet itthon is növekszik - áll a Wavin közleményében. A „kizöldülés” a megrendelőknek is komoly megtakarítást jelenthet, hiszen körültekintő tervezéssel és termékválasztással az épület energia- és karbonkibocsátása legalább a felére csökkenhet.

2030-ra az EU éves szinten 30 százalékkal csökkentené a fosszilisenergia fogyasztását, a leglátványosabb eredményeket pedig a közösségi közlekedés mellett az építőiparban lehet elérni. Ezt a folyamatot hivatott támogatni számos uniós (például a Fit for 55 jogszabálycsomag Épületenergetikai Irányelve, mely széndioxid-kibocsátás mentes épületállomány elérését írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés