Előfizetői tartalom

Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

Portfolio
A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

Elemzők szerint időbe telik majd, amíg a Kína által a múlt pénteken bejelentett ingatlanpiaci támogatási intézkedéseknek érezhető hatása lesz. Az S&P elemzője, Edward Chan szerint, bár a bejelentett lépések fontosak, a kínai ingatlanpiac továbbra is a mélypontot keresi. A kormányzati intézkedések egyidejű bevezetése azt jelzi, hogy a kormány komolyan veszi az ingatlanszektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés