Előfizetői tartalom

Generációk óta nem volt ekkora válságban a német ingatlanpiac

Portfolio
A nemzetközi befektetők elkerülik a német ingatlanpiacot, ami generációk óta a legnagyobb válságát éli meg, tovább súlyosbítva ezzel Európa legnagyobb gazdaságának problémáit. Eközben az ország küzd az orosz energiától való függőség megszüntetésével, a bürokrácia terheivel és a szélsőjobboldali politikai erők erősödésével.

A nemzetközi befektetők messze elkerülik a válsággal küzdő német ingatlanpiacot. A BNP Paribas Real Estate jelentése szerint 2023 első negyedévében a külföldi vevők részesedése a kereskedelmiingatlan-vásárlásokban mindössze 35%-ot tett ki, ami 2013 óta a legalacsonyabb arány. Kurt Zech, egy vezető német ingatlanfejlesztő hangsúlyozza, hogy a piac csak akkor fog kilábalni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés