Előfizetői tartalom

Visszaesett a német lakásépítések száma, de népességarányosan még így is sokkal jobban állnak Magyarországnál

Portfolio
A német lakásépítések száma 2023-ban enyhén tovább csökkent, így egyre távolabb van a kormány által kitűzött évi 400 ezer új lakás felépítése, miközben a kereskedelmi ingatlanok árai is jelentősen csökkentek. Népességarányosan nézve viszont még így is több lakás épült fel Németországban, mint az utóbbi évek bármelyikében Magyarországon.

2023-ban a német lakásépítési ágazat stagnálást mutatott, az épített lakások száma kis mértékben, 0,3%-kal csökkent az előző évhez képest. A statisztikák szerint 294 400 új lakás épült, ami jelentősen elmarad a kormány által kitűzött évi 400 000 lakásos céltól. Az építési engedélyek száma is visszaesett: 2023-ban mindössze 260 ezer projekt kapott zöld utat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés