Előfizetői tartalom

Bajban van a szaúdiak futurisztikus megaprojektje: mi lesz végül a Neomból?

Portfolio
Szaúd-Arábia 2017-ben jelentette be, hogy egy teljesen új várost fognak felépíteni a Vörös-tenger északkeleti partvidékén, amely a Neom nevet fogja kapni. A vállalkozás egy valódi sci-fi elképzelést valósított volna meg, azonban az idő előrehaladásával egyre gyűlnek az esőfelhők a projekt kivitelezése körül – írja a Business Insider.

A világ legambiciózusabb projektjének nevezett, 170 kilométer hosszú városa a tervek szerint minden modern igényt kielégítene, vagy talán még annál is többet tudna: több robot szolgálná ki a beköltözőket, mint ahány az összes ember létszáma lenne, a lineáris városban tavak tennének a sivatag kellős közepén mindenki kényelmére, mesterséges hóval ellátott síközpontot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés