Portfolio signature

Nézd meg te is, hogy néznek ki a hamarosan kezdődő foci-Eb stadionjai

Portfolio
Németország ad otthont a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságnak, ami június 14-én, a Németország-Skócia meccsel veszi kezdetét. Az egy hónapon át tartó eseményt összesen tíz stadionban rendezik meg, melyekbe számos magyar szurkoló is ellátogat majd. Az alábbiakban a The Local német hírportál alapján egyesével mutatjuk be a kiválasztott stadionokat, egy-egy érdekességet is megosztva róluk.

Sok magyar szurkoló is izgatottan várja a németországi foci-Eb jövő pénteki indulását, akik közül a szerencsésebbek a helyszínen szurkolhatnak kedvenc csapatuknak. Az eseménynek tíz város, tíz stadionja ad otthont, melyeket az alábbiakban gyűjtöttünk össze.

1. Berlin

  • Eredeti név: Olympiastadion Berlin
  • Kapacitás az Eb alatt / Szokásos kapacitás: 71 000 fő / 74 500 fő
  • Helyi csapat: Hertha Berlin

A stadiont eredetileg 1936-ban építették a berlini olimpiára, majd 2000-ben és 2004-ben felújításon esett át. 2006-ban itt rendezték a labdarúgó-világbajnokság döntőjét, míg 2009-ben az atlétikai világbajnokságnak, 2015-ben pedig a Bajnokok Ligája döntőjének volt a helyszíne. A mostani Eb-n három csoportmérkőzést, egy nyolcaddöntőt, egy negyeddöntőt és a döntőt rendezik itt.

Érdekesség, hogy Berlin újraegyesítését követően felmerült a stadion lebontása, miután azt a náci uralom idején építették. Az új stadion építése helyett azonban végül a felújítás mellett döntöttek.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés