Egyre nagyobb bajban az amerikai ingatlantulajdonosok
Ingatlan

Egyre nagyobb bajban az amerikai ingatlantulajdonosok

Portfolio
Az Egyesült Államokban a lakástulajdonlás költségei 26%-kal nőttek 2020 óta, ami főként az adók, biztosítások és közművek drágulása miatt következett be. Az átlagos havi kiadás 1510 dollárra (550 ezer forint) emelkedett, jelentős terhet róva a tulajdonosokra - írja a Bloomberg.

Az adó-, biztosítási, energia- és karbantartási díjak az egekbe szöktek az Egyesült Államokban, az átlagos vásárlók így havonta 1510 dollárt költenek erre, 26%-kal többet, mint 2020 márciusában. Egy tipikus családi ház birtoklásának és fenntartásának átlagos éves költsége - a jelzáloghitel-törlesztést nem számítva - 18 118 dollár volt márciusban - állapította meg a Bankrate személyes pénzügyi weboldal.

Az amerikai lakóingatlanok márciusi medián ára 436 291 dollár (160 millió forint) volt.

Elemzésében a Bankrate figyelembe vette az ingatlanadót, a lakásbiztosítást, az energiaköltségeket, az internet- és kábelszámlákat, valamint a vételár 2%-át a karbantartásra, olyan költségeket, amelyeket sok vásárló hajlamos alábecsülni.

A hazai ingatlanpiac különböző területeivel kiemelten foglalkoznak a szakértők a szeptember 25-i XX. Property Investment Forum konferencián. Részletekért kattints!

A Bankrate megállapításai szerint az otthon karbantartása tette ki a tulajdonlási költségek legnagyobb részét. A magas adókkal terhelt államokban, például New Jerseyben és Connecticutban az ingatlanadó volt a második legnagyobb tétel, míg más államokban az energiaszámlák állnak a második helyen.

Az elmúlt négy év inflációja a legnagyobb csapást Utah államban mérte a lakástulajdonosokra, ott 44%-kal emelkedtek a költségek. Ezután Idaho következik 39%-kal, majd Hawaii 38%-kal. Alaszkában és Texasban volt a legkisebb a növekedés, 14%-kal. Az éves összegek széles skálán mozogtak: Kentuckyban évente 11 559 dollár, míg Hawaiin évi 29 015 dollárt tesz ki az ingatlanok átlagos fenntartási költsége. Az új építésű ingatlanoknál jellemzően alacsonyabbak a számok.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
new york bank felhőkarcoló