Előfizetői tartalom

Ezek most a hazai építőipar legnagyobb kihívásai

Portfolio
A rendelésállományt és a cégek várakozásait figyelembe véve az építőipar 2024-ben továbbra is a termelés csökkenésére készül. Minden alágazatban a fizetőképes kereslet csökkenése tapasztalható, idén kevesebb állami és önkormányzati megrendelésre lehet számítani. Az önkormányzati választások lelassítják a projektek előkészítését és a döntési folyamatokat. A lakosság kivár a beruházásaival, így 2024 elejétől kínálati piac jellemzi az építésgazdasági értéklánc egészét - derül ki az ÉVOSZ legfrissebb közleményéből.

Jelenleg mintegy 20 ezer lakás, új építésű lakóingatlan van kivitelezés alatt. Ebből 2024-ben megközelítőleg 15 ezer készülhet el a mostani szerződésekből kiindulva. Ezzel párhuzamosan körülbelül 180 ezer lakás kerülhet felújításra az idei év egészében, ami jelentős csökkenés. A lakásfelújítást az ÉVOSZ által is szorgalmazott Otthonfelújítási Program elindítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés