Előfizetői tartalom

Tovább csúszik az elektronikus ingatlan-nyilvántartás bevezetése

Portfolio
Elfogadta a parlament az elektronikus ingatlan-nyilvántartás bevezetéséhez kapcsolódó átmeneti szabályokat, melynek értelmében az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény hatályba lépése ismét csúszik. A legutóbbi, 2024. október 1-i bevezetés helyett csak a 2025. január 15-én és az azt követően indult ingatlan-nyilvántartási eljárásokban kell alkalmazni.

Már korábban döntött a kormány a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program keretében az elektronikus ingatlan-nyilvántartás bevezetéséről, de a hatályba lépés tervezett időpontját több alkalommal is elhalasztották. Ezúttal ismét későbbi időpontot tűztek ki, vagyis idén október eleje helyett 2025. január közepétől kell csak az új szabályokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés