Előfizetői tartalom

Már csak az idei évet kell kibírni, jövőre jöhet az építőipar fellendülése

Portfolio
Továbbra is kihívásokkal küzd az építőipar, és ez nem csak Magyarországon van így. Tavaly az Euroconstruct felmérésébe bevont 19 ország építési teljesítménye 1,4%-kal esett vissza, ami jobb ugyan az előzetes várakozásoknál, de év végéig még folytatódhat a negatív tendencia. A felmérésből kiderül, hogy idén összességében 2,7%-os visszaesés várható, de arra is született előrejelzés, hogy az egyes országokban mikor léphet újra a növekedés útjára az építőipar. Ezt nézve Magyarországon is pozitívak a kilátások.

Az idei 2,7%-os várható csökkenésnek az elemzés szerint a fő oka, hogy a 19 Euroconstruct ország közül 15-ben az újlakásépítési szegmens jelentős kihívásokkal néz szembe. Pozitív fordulatra 2025-ben lehet számítani, és a kedvező tendencia 2026-ban is folytatódhat. A vizsgált térség gazdasági kilátásai meglehetősen vegyesek. A tavalyi szerény növekedés (+0,4%) után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés