Előfizetői tartalom

Így alakulnak a négyzetméterárak a legnépszerűbb nyaralóhelyeinken

Portfolio
Emelkedtek az árak Magyarország kiemelt üdülőövezeteinek lakóingatlan- és üdülőpiacain 2023-ban, azonban az egyes üdülőkörzetekben változatosan alakulnak az árak – derül ki az MBH Jelzálogbank legfrissebb elemzéséből. A Dunakanyarban több mint 30 százalékkal nőtt a négyzetméterenként fizetett átlagár, ahogy a Balatonnál és a Mecsek-Villány térségben is jelentős volt az áremelkedés. A Tisza-tó környékén és a Mátra-Bükk térségben azonban továbbra is kedvezőbb árakon lehet ingatlanhoz jutni. A nyolc kiemelt üdülőkörzet között jelentős különbség mutatkozik az árazás tekintetében: a legdrágább üdülőkörzet Budapest és a Balaton környéke, a legolcsóbb pedig változatlanul a Tisza-tó környéke.

Az MBH Jelzálogbank szakértői szerint tavaly összességében növekedtek a fajlagos árak hazánk üdülőkörzeteiben. Az elemzés az alábbi 8 üdülőkörzetben vizsgálta meg a lakóingatlan-piacot: Balaton Budapest Dunakanyar Mátra-Bükk Mecsek-Villány Sopron-Kőszeghegyalja Tisza-tó Velencei-tó-Vértes Az övezetek közül a Dunakanyarban a 30 százalékot is meghaladta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés