Előfizetői tartalom

Termőföld vagy a lakóingatlan? - Melyikkel jártunk jobban az elmúlt évtizedben?

Portfolio
Korábbi cikkünkben a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérkép alapján bemutattuk már a hazai termőföldpiac aktuális számait, ezúttal viszont azt néztük meg, szűk másfél évtizedes időtávon vajon a termőföld vagy a lakóingatlan volt-e a jobb befektetés. Nézzük, melyiknek mennyivel nőtt ezalatt az ára!

Ami a lakásárakat illeti, a negyedéves lakásárindexek megjelenésekor rendszeresen bemutatjuk azokat, ugyanakkor a termőföldek árváltozásával ritkábban foglalkozunk. Bár elsőre szokatlannak tűnhet az összehasonlítás, mivel a termőföld és a lakóingatlan teljesen más termékek, mindkettőnél előfordul, hogy azt valaki befektetési céllal, bérbeadásra vásárolja meg. Az alábbiakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés