Előfizetői tartalom

Mennyibe kerül a parkolás a fővárosi irodaházakban?

Portfolio
Budapesten évről évre dinamikusan nő az autós forgalom. A Covid-járvány képes volt ezt a folyamatot ideig-óráig megfékezni és csökkenő pályára állítani, de a járványt követően az emberek lecserélték a közösségi közlekedést az egyéni közlekedésre, melynek hatására a 2019-es adatokhoz képest majdnem megduplázódott a futott kilométerek száma a városban - derül ki az ESTON felméréséből, ami ennek apropóján a budapesti irodai alpiacok parkolási lehetőségeit és azok díjait hasonlította össze, valamint bemutatta, hogyan javíthatja a jelenlegi helyzetet a technológia.

2023-ra csak Budapesten már több mint 700 ezer autó mozgott, Pest megyével kiegészülve pedig a közép-magyarországi régióban már közel 1,4 millió autó volt, majdnem harmada az országban található 4,1 millió autónak. Felmérések szerint naponta több mint 300 ezer autó az agglomerációból indul el, és oda is tér vissza, miközben az összes elérhető P+R parkolóhely száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés