Előfizetői tartalom

Mi segíthetné a lakásértékesítési szakma pozitívabb megítélését?

Portfolio
Minden szakmának és hivatásnak van egy társadalmi megítélése, értékítélete, ami több tényezőből tevődik össze. Ezek között szerepel, hogy a tevékenységre mekkora igény van, mi az egyénre, illetve a társadalomra vonatkozó haszna, milyen hozzáadott értéket képvisel és milyen tudás, kvalitás szükséges az ellátásához. Magyarországon jelenleg az ingatlanközvetítői szakmának van egy fokozatosan javuló, de még mindig érződő negatív megítélése, ami több tényezőre eredeztethető vissza. Az alábbiakban ennek okát vizsgáljuk egyrészt az oktatási/képzési háttér, másrészt az egylépcsős jogi szabályozásban keresve a választ.

Ahhoz, hogy valaki üzletszerűen ingatlanközvetítői tevékenységet végezhessen, az érettségit követően egy ingatlanközvetítői alapképzést (KEOR) kell elvégeznie. Ennek a sikeres elvégzéséről és az ingatlanközvetítői tevékenység gyakorlásáról az úgynevezett névjegyzék, azaz az Országos Kereskedelmi Nyilvántartási Rendszer (OKNYIR) tanúskodik. Ez a rendszer nyilvános...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés