FONTOS Nyakunkon a tranzakciós illeték megemelése, erre az MNB most szólítja fel a bankokat, hogy olcsóbbak legyenek
 
Előfizetői tartalom

Több mint 30 ezer milliárd dolláros piac, de egyelőre kevesen látják az értékét

Portfolio
Magyarországon idén januárban lépett életbe az ESG-törvény, amely fokozatosan vezeti be a jelentéstételi kötelezettséget az érintett cégek számára. A PwC nemzetközi tanácsadócég legfrissebb adatai szerint az ESG-szabványoknak megfelelő beruházások értéke 2026-ra globálisan eléri a 33,9 ezer milliárd dollárt. Az építőiparban dolgozó szakemberek viszont rendre alábecsülik a digitális megoldások szerepét az ESG-megfelelőség biztosításában, mindössze harmaduk van tisztában a korszerű technológiák alkalmazásának előnyeivel - derül ki a PlanRadar felmérésből.

A felmérésből rávilágít, hogy 5-ből 3 intézményi befektető egyértelműen úgy látja, ezek a beruházások jóval hatékonyabbak, mint azok, amelyek nem ESG-kompatibilisek. Az építőipari vállalatoknak ez világszerte, így Magyarországon is komoly lehetőség, jelentős piac, ami teret nyit a fenntartható növekedésnek. Az ESG jelentés a környezetvédelmi (Environmental), társadalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés