Előfizetői tartalom

Megrohanták a külföldiek a lakáspiacot a 10-15 milliós új lakások hírére

Portfolio
Közel 20 évvel ezelőtt, 2005-ben rendezte meg először a Portfolio az első ingatlanbefektetési konferenciáját, a Property Investment Forumot. Az azóta eltelt két évtized alatt hatalmas hullámhegyeket és hullámvölgyeket élt át a piac, a válság számos céget elsodort, de nagyon jelentős új szereplők is születtek. Az időszak elejét jellemző optimista hangulatot hamar lehűtötte a 2008-as válság, ami hosszú évekre befagyasztotta a fejlesztéseket, átalakította a kamatkörnyezetet és a lakáshitelekbe, valamint a gazdaság jövőjébe vetett bizalmat is megrengette. Néhány év után azonban kezdett helyreállni a piac, és minden korábbinál nagyobb szárnyalás vette kezdetét, amit a világjárvány is csak részben tudott megtörni. Az elszálló infláció és a rendkívüli kamatemelések azonban az utóbbi két évben már határozottan érezhetők voltak. Hogy pontosan hogyan jutottunk el a mai ingatlanpiachoz, milyen fontosabb események történtek az egyes években, azt egy 20 részes cikksorozatban foglaljuk össze. Most viszont kezdjük az elején: nézzük, miről szólt az első Property Investment Forum és mi történt 2005-ben az ingatlanpiacon!

A 2005-ös Property Investment Forum előadásainak középpontjában a befektetési piac, ezen belül a befektetési lehetőségek és kockázatok álltak. A téma aktualitását az adta, hogy 2005-re Magyarország egyértelműen felkerült a külföldi befektetők térképére, különösen ami a lakáspiacot illeti. Általános lakáspiaci roham indult a britek, írek és spanyolok részéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés