Előfizetői tartalom

Nem az Airbnb betiltása fogja megoldani a lakhatási válságot

Portfolio
Az utóbbi időben egyre több városban merül fel az Airbnb és más rövid távú bérbeadási platformok betiltása, mint lehetséges megoldás a lakhatási válságra. Barcelonában már megtették ezt a lépést, és hasonló intézkedéseket fontolgatnak New Yorkban is, de egyesek szerint ez nem fogja megoldani a drága lakhatást, csak további problémákat okoz - írja a Bloomberg.

Az eddig vélemények szerint az olyan szolgáltatások, mint az Airbnb, csökkentik a hosszú távú bérlakások kínálatát, ezzel növelve a bérleti díjakat. Azon városokban viszont, ahol már megtörtént a korlátozás, úgy tűnik, mégsem kezdtek el lefelé haladni a hosszú távú bérleti díjak. A cikk rávilágít, hogy egy erős közösségnek erős gazdaságra van szüksége, amelyhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés