Nem az Airbnb betiltása fogja megoldani a lakhatási válságot
Ingatlan

Nem az Airbnb betiltása fogja megoldani a lakhatási válságot

Portfolio
Az utóbbi időben egyre több városban merül fel az Airbnb és más rövid távú bérbeadási platformok betiltása, mint lehetséges megoldás a lakhatási válságra. Barcelonában már megtették ezt a lépést, és hasonló intézkedéseket fontolgatnak New Yorkban is, de egyesek szerint ez nem fogja megoldani a drága lakhatást, csak további problémákat okoz - írja a Bloomberg.

Az eddig vélemények szerint az olyan szolgáltatások, mint az Airbnb, csökkentik a hosszú távú bérlakások kínálatát, ezzel növelve a bérleti díjakat. Azon városokban viszont, ahol már megtörtént a korlátozás, úgy tűnik, mégsem kezdtek el lefelé haladni a hosszú távú bérleti díjak. A cikk rávilágít, hogy egy erős közösségnek erős gazdaságra van szüksége, amelyhez hozzájárul a turizmus is. A turisták pénzt költenek éttermekben, boltokban és szórakozóhelyeken, ami jövedelmet biztosít a helyieknek. Az Airbnb betiltását szorgalmazók viszont ritkán érvelnek azzal, hogy kevesebb turistát és kevesebb turizmusból származó bevételt szeretnének látni.

A rövid távú bérbeadás korlátozása ugyanis csökkenti a piac rugalmasságát. Amikor például egy nagy esemény (mint az olimpia) miatt megnő a szálláshelyek iránti kereslet, akkor a helyiek rugalmasan reagálhatnak: kiadhatják lakásukat és elutazhatnak egy kevésbé zsúfolt helyre.

A rövid távú bérbeadás demokratizálja a szállodaipart és erősíti a turizmust, így a kormányzatok gyakran a saját kudarcukat próbálják elfedni azzal, hogy bűnbakként kezelik az Airbnb-t. Tény, hogy a turisták néha zajosabbak vagy rendetlenebbek lehetnek a helyieknél, de ezekre a problémákra van más megoldás is, mint a teljes tiltás.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
airbnb szoba nappali