Előfizetői tartalom

Pillanatok alatt fagyott be a magyar ingatlanpiac, és ez még csak a kezdeti sokk volt

Portfolio
Pillanatok alatt fagyott be a magyar ingatlanpiac 2009-ben, amikor a válság kirobbanását követő évben szinte teljesen leállt a finanszírozás, nominálisan is csökkenni kezdtek a lakásárak, az irodapiaci hozamok jelentősen emelkedtek, és a legfőbb kérdés az volt, hogy meddig tarthat mindez. Hogy mi történt a válság első évében az ingatlanpiacon, arról a 2009-es Property Investment Forum konferencián részletesen beszéltek a szakértők.

A 2008-as optimistább hangok - miszerint ez egy rövidebb megtorpanás, amit hamar kihever majd a világgazdaság - 2009-re eltűntek, és egyre tisztábban látszott, hogy ez nem egy rövid, hanem egy elhúzódó mély válság kezdete. Ennek hatására pedig nagyon megváltozott a külföldi mellett a hazai ingatlanpiac is. A bankok befagyasztották a hitelezést, ami súlyos likviditási problémákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés