A piac, ami hatással van az egész ország gazdaságára, mégis alig ismerjük

2018. február 9. 14:12    
nyomtatás
 
Magyarországon 2012 óta növekszik a kiszervezett ingatlan-üzemeltetési szolgáltatások piaca. A magyar éves GDP mintegy 7 százalékát kitevő, 2000 milliárd forint értékű piac a tavalyi évben 3 százalékos növekedést ért el - derül ki a bécsi központú Interconnection Consulting nemzetközi piackutató intézet tanulmányából.

Bár az ingatlanfejlesztéshez képest kevésbé látványos, mégis legalább olyan fontos az ingatlan-üzemeltetéssel foglalkozó cégek feladata. Az FM aktuális kérdéseivel és kihívásaival is foglalkozik a 2018. április 19-én megrendezésre kerülő FM & Office 2018 konferencia, ahol többek között szakmai előadóként a Strabag Property and Facility Services Zrt. is jelen lesz.A tanulmányhoz, amely szerint a 2017-2020 közötti időszakra 3,2 százalékos évenkénti növekedési tendencia várható, 37 hazai vállalat biztosított közvetlenül adatokat. A legnagyobb szolgáltatási csoport az infrastrukturális szolgáltatásoké (48%), melyet a műszaki üzemeltetési szolgáltatások (37%), valamint a kereskedelmi ingatlankezelési szolgáltatások (15%) követnek. Az infrastrukturális szolgáltatásokon belül az őrzés-védelem (35,5%), valamint a takarítás (34,3%) adják a legnagyobb arányú egyedi szolgáltatást. A piac legnagyobb szereplője 2,2 százalékos részesedéssel továbbra is a Strabag Property and Facility Services Zrt., ami éves szinten 14,8%-os növekedési ütemet ért el.

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar gazdaság ingatlan-üzemeltetési szektoráról is elkészült egy független, tényeken és számadatokon alapuló piacelemzési tanulmány, mely nemcsak a cégek közötti árbevételi és növekedési rangsort, hanem az ingatlan-üzemeltetési piac fejlődését és trendjeit is bemutatja." - nyilatkozta Vágó László, a Strabag Property and Facility Services Zrt. vezérigazgatója.

Vágó László

vezérigazgató

STRABAG Property and Facility Services Zrt.

Vágó László a STRABAG Property & Facility Services Zrt. vezérigazgatója. Jelenlegi pozícióját 2005 óta tölti be, előtte a Magyar Telekom ingatlan igazgatója volt. Felsőfokú tanulmányait Budapesten a Külkereskedelmi... Tovább »A piac koncentrációja még csekély, melyet az is alátámaszt, hogy a 10 legnagyobb cég a piac méretének csak 12,5 százalékát teszi ki. A kiszervezett ingatlan-üzemeltetési szolgáltatások piacának a tanulmány szerint bőven van még növekedési potenciálja Magyarországon, mivel ezen szolgáltatások részaránya a nyugat-európai országokban sokkal magasabb (több mint 50%), mint a kelet-európai és magyar piaci részarány (32%). A tendencia egyértelműen a további outsourcing irányába mutat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
  • Az inspirálók

    Történetek motiváltságról, küldetéstudatról, pozitív életszemléletről.
  • DAX spread: 0,9 pont

    Velünk az emelkedő és csökkenő hullámokat is meglovagolhatod.
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium