Előfizetői tartalom

Egyre zöldülnek a körülöttünk lévő épületek

Portfolio
Bár még mindig az irodaterületek a legnépszerűbbek a zöld minősítések között, egyre több, egyéb funkciójú kereskedelmi ingatlan szerez LEED vagy BREEAM tanúsítványt. A minősítő rendszerek terjedésével a környezettudatos megoldások és az emberek életét megkönnyítő szolgáltatások is egyre meghatározóbbá válnak a legtöbb ingatlantípusnál - derül ki a Colliers International zöld minősítésekkel foglalkozó piaci jelentéséből.

A 2017-es évben tapasztalt pozitív tendenciák közé tartozik, hogy az irodaterületek és irodaházak mellett egyre több kiskereskedelmi ingatlan kerül minősítésre: tavaly az Árkád Pécs bevásárlóközpont DGNB In-Use minősítést szerzett, átadták a BREEAM minősítés megszerzését megcélzó soroksári IKEA-t, valamint a szintén soroksári Auchan bővítés design szintű minősítést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés