Magyar hátterű befektető vásárolt lengyel irodaházat

2019. július 8. 15:55    
nyomtatás
 
A máltai székhelyű, de részben magyar hátterű Adventum International vásárolta meg a Peakside Capital-től a 18 ezer négyzetméteres Poznan Financial Center-t, közölte a Peakside és az Adventum közös közleményükben.


Ez a tranzakció az első az Adventum Quartum ingatlanalap számára. A 2001-ben átadott irodaház legmagasabb pontja 91 méter, amivel a második Poznanban. A mélygarázsban 170 parkolóval rendelkező 16 emeletnyi irodaházban pedig olyan bérlőket találunk, mint a Santander Bank, a Medicover vagy a Sonalake. Az épületet a Sipinski nevű cég tervezte, aminek a honlapján több művészi képet is találhatunk az ingatlanról.

A tranzakció pénzügyi részleteiről természetesen most sem adtak hírt az érdekelt felek, de Marton András, az Adventum International tranzakciókért és üzletfejlesztésért felelős igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a nemrégiben elindított Adventum Quartum alap számára a következő 12 hónapban mintegy 250 millió euró értékben kívánnak iroda és retail eszközökbe fektetni, elsősorban Lengyelországban.

Bár a pontos vételárat nem tudhatjuk, a Cushman & Wakefield 2019 első negyedévére vonatkozó Office Market Snapshot-ja alapján a poznani bérleti díjak 13,5 euró körül mozognak négyzetméterenként, a hozamok pedig 7.00%-on állnak, ami 25 bázisponttal alacsonyabb az 1 évvel korábbi adatnál, vagyis drágult a piac, ahogy szinte mindenhol. Szóval nagyságrendileg a 18 ezer négyzetméternyi iroda értéke, amennyiben évente úgy 2,7-3 millió euró bevétel származik (üzemeltetési díj nélkül) az épület kiadásából, 40 millió euró körül lehetett (plusz a föld alatt lévő 170 parkolóhely ára, amiért 70-80 eurót kérhetnek havonta), ami mintegy 16%-a az említett 250 millió eurónyi tervezett befektetésnek, így még 5 hasonló méretű (vagy kevesebb, de nagyobb, illetve több, de kisebb) tranzakcióra lehet számítani az Adventumtól a következő 1 évben.

Magyar hátterű befektető vásárolt lengyel irodaházat
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium