Te döntenél 200 millió euró befektetéséről egy szoftver tanácsa alapján?

2019. március 13. 09:47    
nyomtatás
 
Hogyan tudja segíteni a technológia az egyre nagyobb számú értékbecslés elkészítését? - tette fel a kérdést Sander Scheurwater, Director Corporate Affairs, Europe, RICS, a Proptech Forum 2019 konferencián. A panelbeszélgetésben ülő szakértők az értékbecslők jövőbeni szerepéről, az értékbecslések elkészítésében bekövetkező változásokról és a technológia adta lehetőségekről osztották meg véleményüket.


Az értékbecslések egyik legfőbb kihívása a standardizálás, vagyis a nemzetközi standardok alkalmazása. A bankok ma már automata értékbecslő rendszereket fejlesztenek, de a piaci ismeretek és tapasztalatok még ma is szükségesek. Az értékbecslések szubjektív elemeit ma még csak az ember képes áthidalni, így bár főként a jövedelemtermelő kereskedelmi ingatlanok értékbecslésére próbálnak automata rendszereket fejleszteni, a szakértőket egyelőre nem fogja kiváltani a mesterséges intelligencia - hívta fel a figyelmet Németh Ferenc MRICS, Real Estate Expert, Erste Group Collateral Management.

Te döntenél 200 millió euró befektetéséről egy szoftver tanácsa alapján?

Németh Ferenc MRICS

Real Estate Expert

Erste Group Collateral Management

 Tovább »A piac átláthatósága és az általános minőségi kérdések jelentik ma a legnagyobb kihívást az értékbecslésekben. A termékek nagyon komplexek, viszont egy értékbecslésre akár kockázatkezelésként is tekinthetünk. Mivel az értékbecslés egy szakértői vélemény, így bár a technológia sokat segíthet az elkészítésében, értékbecslőkre továbbra is szükség lesz - mondta el Michael Edwards MRICS, Head of Valuation & Advisory, Central Europe, Head of Capital Markets Hungary, Cushman & Wakefield.

Michael Edwards MRICS

Head of Valuation & Advisory, Central Europe, Head of Capital Markets Hungary

Cushman & Wakefield, Budapest

Michael Edwards a budapesti iroda partnere, és az értékbecslési osztály közép-európai régiójának vezetője. 2002 óta dolgozik a közép- európai régióban, korábban 9 évet dolgozott az ingatlaniparban az Egyesült Királyságban.... Tovább »Az értékbecslők hitelességének fenntartása és az új technológiák adoptálása az értékbecslés igazi kihívása. A rendelkezésre álló adatokat meg kell érteni, akárcsak az ügyfeleket, amit egy értékbecslő modell ma még nem tud megtenni. Az adatok forrása és minősége az egyik legnagyobb akadály az automatikus értékbecslésben. Ahhoz, hogy ez működhessen, először standardizálni kellene a piacot. Kétségtelen viszont, hogy a big data segíti az értékbecslést, és örülnünk kell annak, hogy a megspórolt energiával az ügyfeleinkre koncentrálhatunk - mondta el Czeglédi Csaba MRICS, Senior Manager, Financial Advisory, Deloitte, aki szerint az ember és az automatizmus vitájában elég azt a kérdést feltenni, hogy

döntenénk-e egy 200 millió eurós befektetésről kizárólag az automata értékbecslő rendszer alapján?

Csaba Czeglédi MRICS

Senior Manager, Financial Advisory

Deloitte

Csaba is a senior manager at Deloitte Financial Advisory and has over 10 years experience in advising clients in the field of various business and real estate related valuation and financial modeling. Csaba is based in Budapest but... Tovább »A piac nagyon gyorsan változik, ez az adja az értékbecslés egyik legfőbb kihívását. A nagyszámú tranzakció kezelésére már nagyon kifinomult algoritmusaink vannak, ezek egyre hitelesebb képet adnak a piacról, ami sok mindent megváltoztathat. Az ügyfelek sem feltétlenül akarnak 50 oldalas nyomtatványokat olvasni, ami elősegíti a real time értékbecslést, amit a piaci folyamatoktól függően folyamatosan frissíteni lehet - hangsúlyozta Jaroslav Kopac MRICS, National Director, Head of Valuation, Hungary, JLL.

Jaroslav Kopac MRICS

National Director, Head of Valuation, Hungary

JLL

Jaroslav is responsible for the delivery of valuation advice for a wide range of purposes to investment funds, banks, developers, owner-occupiers and private investors. He supplies advice to clients on strategy, the market, supply/demand... Tovább »A legnagyobb kihívások a válság óta csökkentek, de a megbízhatósági kérdések továbbra is napirenden vannak. A mesterséges intelligencia segíthet, de nem fog olyan gyorsan bejönni, hogy az ember feleslegessé váljon. Az értékbecsléseknél nem elég egy szám és egy aláírás, hanem látni kell a piaci folyamatokat is - tette hozzá Pető Gábor, Head of Real Estate Finance, UniCredit Bank Hungary.

Gábor Pető

Head of Real Estate Finance

UniCredit Bank Hungary

 Tovább »


Te döntenél 200 millió euró befektetéséről egy szoftver tanácsa alapján?

Részletekért kattints a képre!

Az irodapiac és az üzemeltetés témájához kapcsolódóan az értékbecslés legfontosabb kérdései is szóba kerülnek a május 8-án megrendezésre kerülő FM & Office 2019 konferencián. Foglald le a helyed, most Early Bird áron!


A konferencia további témáiról az alábbi cikkekben olvashatunk:

2019.03.06 11:48 Nem számítasz rá, de a te életedet is átalakítja a mesterséges intelligencia
2019.03.06 14:00 Szeretjük a technológiát, de nem akarunk mindent a telefonunkkal irányítani
2019.03.08 14:52 Forradalmi átalakulás előtt a hazai építészet
2019.03.12 11:44 Elárulták az igazságot a szakértők: ez vár a világ bevásárlóközpontjaira
2019.03.13 08:00 Ha ez megvalósul, jelentősen javulhat a belváros levegője

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium