Előfizetői tartalom

A döntés a kormánynál: marad az 5%-os áfa, vagy még durvábban szárnyalnak a lakásárak

Portfolio
Az újlakás-piacon 2020. január 1-től érvényes 27 százalékos áfa várhatóan jelentősen visszaveti az új projekteket, a kínálat csökkenése pedig nyomást gyakorol a már így is nagy dráguláson keresztülment új lakások árára. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az új lakásoknál alkalmazható 5 százalékos áfakulcs hosszabb távú fenntartását javasolja, a szervezet a kormány számára is elfogadható kompromisszumos megoldás kialakításán dolgozik, amelyet a Pénzügyminisztériumnak juttatnak majd el - közölte az IFK kedden az MTI-vel.

Takács Ernő, az IFK elnöke a közleményben az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont tanulmányát ismerteti, amely szerint az új lakások kedvezményes áfakulcsának év végi megszűnése gyorsítja a lakások drágulását, hátráltatja a modernizációt és a lakóépületek energiahatékonyságának javítását, csökkenti a kínálatot és jelentős kockázatokat hordoz a válság előtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés