Előfizetői tartalom

A külföldiek tehetnek mindenről, ami Budapesten történt?

Portfolio
A válság után kilőttek a lakásárak Magyarországon, különösen Budapesten illetve ezen belül is a belvárosban. Ebben nagy szerepet játszott a befektetési célú lakásvásárlások felfutásának, az airbnb-láznak. A tavalyi évben ugyan ez utóbbi valamelyest csendesedni látszott a piac telítődése miatt, az árak azonban továbbra is a fővárosban mentek fel a leginkább. Ebben pedig nagy szerepet játszhattak a külföldi lakásvásárlók, akiknek aránya az ország nagy részén ugyan mindössze 3-3 százalék között mozgott, ugyanakkor Budapesten a belső kerületekben 22-27 százalékos volt részesedésük.

A hazai lakáspiacon jelentősen megugrottak az árak, a növekedés azonban jelentős különbségeket mutat, 2015 III. és 2016 III. negyedéve között Budapesten 22,8 százalékkal növekedtek az árak az MNB adatai szerint, míg például az Észak-Magyarországi régióban 6,3 százalékkal drágultak csak az ingatlanok. De az áremelkedésben második helyen álló Közép-Dunántúli régióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés