Előfizetői tartalom

Aprópénzzel szúrják ki a pórul járt lakásvásárlók szemét

Kricsfalussy Tamás
Nehéz lenne olyan új építésű lakásokról az elmúlt fél-egy évben írt cikket találni a neten, amely ne érintené a munkaerőhiány, illetve az ebből következő késedelmes átadások problémáját. Nincs mit szépíteni a helyzeten, ezzel a gonddal gyakorlatilag az összes ingatlanfejlesztőnek és kivitelezőnek meg kell küzdenie, tudásához és tapasztalatához képest több vagy kevesebb sikerrel. A vevőket az egészből leginkább két dolog érdekli: akik lakásvásárlás előtt állnak szeretnék bebiztosítani, hogy időben megkapják a megvásárolt lakást, akik pedig már leszerződtek és szembesülnek a csúszással, arról érdeklődnek, hogy milyen kártérítést kaphatnak a késedelmes teljesítésért.

Erre figyelj vevőként A lakáskeresőknek sajnos el kell fogadniuk, hogy nem létezik olyan garancia, ami teljesen és tökéletesen kizárja, hogy egy épület átadása ne szenvedjen késedelmet. Ez nem az ingatlanfejlesztők hibája, vagy építőipari sajátosság, mindenre igaz, hogy ha rendelünk valamit, a rendelés és a teljesítés között sok minden történhet, akár az eladó hibájából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés